11 Haziran 2013 Salı

Islak Kek Tarifim - 2


Malzeme Listesi
4 dört tane
ıslak kek
ıslak kek
200 gram (2 su badağı)
kakao dört tatlı kaşığı
süt 100 gram
sıvı yağ 100 gram
un 100 gram
kabartma tozu ve vanilya


Islak Kek Tarifi



İlk önce şeker ile yumurtamızı aynı kaba koyup beraber çırpın. daha sonra süt, yağ ve kakaomuzu ilave ediyoruz. bu malzemelerimizi aynı kapta karıştırıyoruz ve 100 gram kadarını yani 1 su bardağı kadarını ayırıyoruz. yüz gramını ayırdıktan sonra geri kalan karışıma un, kabartma tozu ve vanilyamızı ekliyoruz karıştırıyoruz. bu işlemler bittikten sonra fırın aşamasına geçiyoruz. öncelikle fırın kabımızı yağlıyoruz daha sonra fırınımızın derecesini ayarlıyoruz 170 e getirip yaptıgımız karışımı fırına veriyoruz ve pişmeye başlıyor. Islak kekin pişme süresi fırının ve kullandıgınız malzemenin çokluğuna veya malzemesine baglı degişiyor. piştigini anlamamız için çatal veya kürdan batırarak anlıyabiliriz. Bunu nasıl anlarız çatal veya kürdan malzeme bulanmış bi şekilde çıkarsa pişmemiştir, temiz çıkması gerekmektedir. temiz çıktıgında fırından alıyoruz kekimiz pişmiş demektir. kekimizin pişmesi tamamlandıktan sonra, ayırdığımız yüz gramlık (1su bardaklık) karışımımızı fırından aldıgımız kekimizin üzerine boşaltıyoruz ve kaşık yardımıyla veya başka bir nesneyle yayıyoruz. İşlemimiz bitmiştir. şimdi soguk bir yerde yani buzdolabında soğumaya bırakıyoruz. Soguduktan sonra üzerine süslüye biliriz tercih size ait. hindistan cevizi veya başka süslerle süsleye biliriz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder